CITY OF WESOPA

Derk de Koning uit Amsterdam is een pianist, componist, dj en muziekproducent. Zijn speelstijl is geïnspireerd door het luisteren en bestuderen van de grote meesters. Iconen als Oscar Peterson, Erroll Garner en Monty Alexander behoorden tot degenen die hij nauwlettend en intensief bestudeerde. 

Afkomstig uit een muzikale familie zat Derk al op 5-jarige leeftijd achter de piano. Al op zijn 15e ontving hij een Diplome d’Honneur gedurende het Edith Stein Concours en werd niemand minder dan Rob Agerbeek (pianist van oa de befaamde Dutch Swing College band) zijn leermeester. Rob Agerbeek speelde met jazz grootheden als Art Blakey, om er maar een te noemen. Van hem nam Derk zijn jazzy, bluesy touch op de piano over. Met een geweldig gevoel voor blues en uitstekende timing is Derk de Koning een zeer interessante pianist om naar te kijken en luisteren. 
In de laatste 15 jaar werkte hij oa samen met artiesten als Hans en Candy Dulfer, Chance Howard, Berget Lewis, Do, Shirma Rouse, Maarten Hogenhuis, Jan van Duikeren, Rob van de Wouw en vele anderen. Als jazzpianist blinkt hij uit in combinatie met topbassisten als Omer Govreen en Thomas Pol. Met zijn DJ live concept ‘Future Groove Express’, weet hij als dj genaamd ‘Jazzy D’ ook de juiste snaren te raken: als pianist-dj kan hij moeiteloos een complete live band opzwepen met funky beats & baselines. 

Omer Govreen komt uit Israel en woont in Amsterdam. Omer is een alumni van de Rimon School of Music en het Conservatorium van Amsterdam. Als relatief jonge bassist weet Omer met een volle sound, perfecte timing en speelse virtuositeit het spel van Derk de Koning perfect te begeleiden. Deze twee musici hadden meteen een klik toen ze voor ’t eerst met elkaar optraden. Tijdens een van de optredens bij Nick Vollebregt in Laren ontmoetten zij Carmen Sars. Zij organiseerde daarop het concert van  deze middag in het theater in Weesp. 
Govreen is zelf onderdeel van twee ensembles: The Garden Crack ensemble met Nino Baleyte en Adrian Moncade ft Michael Moore en het Govreen/Sever ensemble met Aleksander Sever. Omer Govreen heeft het podium gedeeld met bekende artiesten als Tineke Postma, Benjamin Herman, Anat Fort en vele anderen.Using Format